#27 Philippe van Cauteren: ‘Kunst als inspirator en katalysator in moeilijke tijden”.’

Start listening

Philippe Van Cauteren, Artistiek Directeur van het S.M.A.K. ”Ik ben geen rebel wel een tedere anarchist”. Vanuit een diep optimisme en opportuniteiten combineert Van Cauteren elke dag de vrijheid van de kunsten met een bureaucratische omgeving. Hoe leidt hij het S.M.A.K. in deze moeilijk evenwichtsoefening? Het lijkt een absolute paradox, doch niet voor Philippe.

Hoe blijf je eenvoud en onschuld behouden in een groeiende organisatie? Hoe haal je medewerkers uit hun comfortzone en laat je hen risico’s nemen? Met krasse maar eenvoudige inzichten geeft Philippe gedurfde en uitdagende antwoorden.

Het is een compliment om met Pipi Langkous vergeleken te worden: “ik heb het nog nooit gedaan, maar ik denk dat ik het wel kan.”, aldus Philippe Van Cauteren. “Alles kan mislukken. De onmogelijkheid, het imperfecte en de improvisatie, dat alles fascineert me.”

Dankjewel Philippe voor een prachtig inspirerend interview.

Studio Stijn is DE podcast waarin trendsetters en leiders van dit moment hun levensloop met je delen. Een podcast boordevol energie en inspiratie voor een wereld in verandering. Voor de leider in verandering.

Join the discussion