#33 Prof Bénédicte Lemmelijn: ‘De bijbel zit vol wijsheden voor elke leider!’

Start listening

Prof Bénédicte Lemmelijn, is net benoemd als lid van de Pauselijke Bijbelcommissie. Een eer die wereldwijd slechts weinigen te beurt valt. Wat kunnen leiders leren van de bijbel? Over eenvoud, loslaten, vertrouwen en authenticiteit.

Met haar open en oprecht discours om ‘beyond’ te zoeken naar zingeving wil ze verder kijken dan kerkelijke structuren en hiërarchie, naar ‘de diepste grond die onze werkelijkheid draagt en stuwt’.

Zo kom je tot de werkelijke zin van het leven en de mens’.

Een reflectie die erg toepasselijk is op leiderschap, ondernemerschap en organisaties op de dag van vandaag. Met passie en energie spiegelt ze ons de wijsheden van onze eigen rijke joods-christelijke traditie voor.

‘We hoeven zeker niet exclusief naar het Oosten te kijken om ‘zin’ en heelheid terug te vinden’.

Dat toont ze in haar schitterende boeken zoals ‘Mindful geluk vanuit eeuwenoude Bijbelse wijheid’ of ‘Mijn geloof als Bijbelwetenschapper? Een broos en eerlijk antwoord’.

Een broos en eerlijk gesprek dat me erg inspireerde en verdere verdieping bracht. Dankjewel Bénédicte!.

Studio Stijn is DE podcast waarin trendsetters en leiders van dit moment hun levensloop met je delen. Een podcast boordevol energie en inspiratie voor een wereld in verandering. Voor de leider in verandering.

Join the discussion