#59 Bruno Lowagie: ‘People have to exceed the expectations’.

Start listening

Connecties maken en verbinden. Naast inspireren is dat één van mijn missies met Studio Stijn. Een ketting van creëeren van positiviteit, enthousiasme, bevlogenheid en passie. Keer op keer een boeiend verhaal brengen. Zo bracht Geert Legrand, podcast 56; me in contact met Bruno Lowagie,

Een fiere Gentenaar zo blijkt. In de IT-wereld is Bruno een klepper van formaat. HIj is een internationaal ondernemer en oprichter van iText. Hij schreef het boek: ‘Entreprenerd: Building a Multi-Million-Dollar Bussiness with Open Source Software’. Mijn nieuwsgierigheid als digibeet was getriggerd. Op exploratietocht in een voor mij vreemde wereld. Is Bruno werkelijk een ‘nerd’?

Wat maakt dat iemand zich zo verdiept in computers, technologie en software? Hoe ontwikkelde Bruno zich persoonlijk en hoe creëert hij waarde in het leven? Kan een multimiljonair gelukkig zijn?

Voor de gewone sterveling onder ons zegt iText misschien niet veel maar over de hele wereld gebruiken mensen dit om PDF’s te maken Bruno vertelt gepassioneerd hoe hij van een gratis product meerwaarde creëerde en er zijn boterham mee verdiende. Een zeker idealisme is Bruno niet vreemd.

‘Door veel te delen en gratis te doen, kan je succesvol worden’.

Dat het leven niet altijd op wieltjes loopt, hoef je Bruno niet te vertellen. Persoonlijk en professioneel is het vaak een uitdaging geweest voor hem.

‘Het is niet altijd nodig om zelf de regie in handen te hebben. Je af en toe laten leiden in het leven brengt je vaak tot succes. Maar neem op tijd en stond zelf de regie in handen. Don’t always go with the flow, only dead fish go with the flow.’


Bruno gaf veel in zijn carrière. Vaak veel te veel. Zijn zoektocht naar een  goede balans vinden tussen wat goed is voor jezelf en wat goed is voor de wereld is een voortdurende uitdaging.

‘Givers have to set limits, because takers rarely do.’

Luister mee naar het boeiende verhaal van Bruno Lowagie.

Dankjewel Bruno!


Wil je meehelpen deze podcasts verder te verspreiden? Klik dan op de abonneren knop en mis zelf geen enkele aflevering of stuur dit mailtje door naar je vrienden. Wil je feedback geven? Die kan je achterlaten op de verschillende kanalen! Dankjewel.

Join the discussion