#60 Kris Vansanten: ‘Aanvaard niet om mee te draaien met de wind.’

Start listening

Kris Vansanten, gepokt en gemazeld in het bedrijfsleven en Managing Partner bij de Quanteus groep. In zijn eerste bedrijf ging hij van de hemel naar de hel. Hij ijvert voor meer deontologie en waardengedreven ondernemerschap. Zo komt hij op voor de minderheidsaandeelhouders bij Nyrstar. Een rol waarvoor hij al veel lof kreeg maar ook kritiek en forse tegenwinden.

Kris over deontologie: ‘We leven in een meedogenloos kapitalisme. De slinger is doorgeslagen. We moeten onze waarden als persoon en maatschappij herontdekken. Dat debat wil ik samen met onze jongeren aangaan. Zij zijn immers onze toekomst!’

‘Het vraagt moed om voor je mening uit te komen. Dat begon al heel vroeg bij de Jezuïten. Toen ik sprak over mijn geloof, kreeg ik alleen maar respect’.

Kris over zijn successen en dalen: ‘Voor je succesvol zal zijn, ga je eerst door een zwart gat moeten gaan. Dat leerde me doorzetten en volhouden’.

Kris vertelt uitgebreid over zijn persoonlijke groei als, mens, leider en ondernemer:

‘Mijn ouders waren streng Katholiek, met alle voor en nadelen. Maar de waarden die ik heb meegekregen liggen me nauw aan het hart.’

Wat betekent deontologie in de bedrijfswereld? Hoe ziet Kris de economie evolueren? Hoe is hij zelf gegroeid als leider en ondernemer? Zijn valkuilen en successen? Je hoort het in deze nieuwe boeiende podcast.

Dankjewel Kris voor deze inspirerende podcast.

Wil je meehelpen deze podcasts verder te verspreiden? Klik dan op de abonneren knop en mis zelf geen enkele aflevering of stuur dit mailtje door naar je vrienden. Wil je feedback geven? Die kan je achterlaten op de verschillende kanalen! Dankjewel.

Join the discussion