#63 Iris Van Der Veken: We leven in een imperfecte maar prachtige wereld’

Start listening

Als CEO van de Responsible Jewellery Council reist zij de hele wereld af te ijveren voor meer duurzaamheid in de diamantsector. Hoe staat zij met zo”n topjob in het leven. Waar haalt zij de energie en kracht als alleenstaande moeder om te blijven doorzetten.

‘Ik onderschatte de impact van mijn keuze op mijn zoon om naar het buitenland te verhuizen. Ik heb het daar echt moeilijk mee gehad.’

Ooit gelauwerd door de Minister van Buitenlandse zaken voor haar inzet op het gebied van Kinderrechten bij de VN en Unicef wil ze van deze wereld een mooiere plek maken. Ze liep hiervoor samen met haar broer de marathon van New York voor UNICEF.

‘Ik ben opgegroeid in een warm nest, gepriviligeerd en veel kansen gekregen. Niet dat het mij in de schoot is geworpen maar ik wil dat elk kind alle kansen krijgt die ik ooit heb gehad.’

Over de diamantsector: ‘We zijn al 20 jaar actief bezig om echt duurzame ontwikkeling te bevorderen.’

Is het leven een aaneensluiting van toevalligheden? Of is er meer? Luister naar deze warme en uitnodigende podcast en je komt het allemaal te weten.

Dankjewel Iris voor een verwarmend gesprek in een koude omgeving!

Hans De Cuyper, CEO van Ageas. Hoe behoud je eenvoud in topposities? Wat waren de persoonlijke en professionele ups en downs van Hans? Wat zijn de Lessons Learned van Hans? Hoe bewaar je je onafhankelijkheid en vrijheid als CEO? Diepgaande vragen waarin Hans verhelderende en inspirerende antwoorden geeft in deze nieuwe podcast van Studio Stijn.

Hans’ eerste grote levensles: ‘Je moet niet veranderen wie je bent, welke littekens je ook meedraagt, je hebt altijd de mogelijkheid om je te verrijken en nog beter in het leven te staan.

De energie van Hans komt van binnenuit. Hij beschrijft zichzelf als een redelijk complex persoon en van nature introvert. Doch ziet hij het belang van vriendschap en sociale relaties.

‘Dat heb ik geleerd na de breuk met mijn vader op mijn 19de. Voorheen had ik weinig vrienden. Ik betaalde zelf mijn studies en mijn levensonderhoud. Daar leerde ik vrienden maken.’

Topposities vereisen veel van mensen. Dat gaat soms ten koste van andere dingen of mensen. Hans vertelt:

‘Het molentje in mijn hoofd stopt nooit. Dat is mijn drive. Niets doen is niets voor mij. Vroeger heb ik toch iets te veel aan mezelf gedacht in mijn carrière. Nu is veel meer aandacht voor mijn naasten. Spijt, neen, wel veel nieuwe inzichten en leringen.’

Hans bereikte onlangs de gezegende leeftijd van 50 jaar. Met dit bewustzijn wil hij selectiever zijn in de keuzes die hij maakt en waar zijn aandacht naar toe gaat. Naar wat dat is? Luister en laat je inspireren!

Dankjewel Hans voor een verwarmend gesprek in een koude omgeving!

Wil je meehelpen deze podcasts verder te verspreiden? Klik dan op de abonneren knop en mis zelf geen enkele aflevering of stuur dit mailtje door naar je vrienden. Wil je feedback geven? Die kan je achterlaten op de verschillende kanalen! Dankjewel.

Join the discussion