#66 Roland De Wolf : ‘Ik heb altijd vrij kunnen beslissen.’

Start listening

#66 Roland De Wolf. Na een boeiende internationale carrière als o.a. CEO, schoolde Roland zich om naar officieel bemiddelaar en begeleidt hij nu familiebedrijven naar interne of externe overdrachten. Hij is actief in meerdere Raden van Bestuur in de profit en non-profit sector.

Is het bedrijf de initiator van maatschappelijk welzijn? Wat is de purpose van de CEO en hoe kan je als leider mee surfen op de woelige golven van deze tijden? Hoe werkt communicatie en dialoog in familiebedrijven? Enkele van de vele topics in deze podcast.

‘De tijden van de CEO in de Ivoren Toren zijn definitief voorbij.’ stelt Roland.

Eén van de belangrijkste sleutelelementen voor succes en geluk is voor hem zelf kunnen beslissen over je leven.

‘Je moet op een bepaald moment uit de gouden kooi stappen. Als je niet meer evolueert en je wordt verpletterd door je omgeving stop je er beter mee. Kijk naar dat wat je zin geeft, niet alleen voor jezelf maar ook voor de omgeving. Dat heb ik zelf mogen ervaren.’

Roland beschrijft het bedrijf als een school voor maatschappelijk welzijn, voor zelfontwikkeling maar ook om te dialogeren en te leren om te gaan met je medemens.

‘Werken in een bedrijf is uniek, zulke leerscholen voor jezelf en je medemens vind je niet zo veel op andere plaatsen.’

Hoe zal de mens evolueren? Wat is de rol van de nieuwe digitale ontwikkelingen? ‘Een volledige digitalisering zal ons niet gelukkig maken. De kleine momenten van geluk vind je in de werkelijkheid niet in een virtuele metaversie. Hierin moeten we een geschikte balans vinden.’

Wil je nog meer wijsheden, inzichten en ervaringen van Roland De Wolf ontdekken? Luister verder naar deze unieke podcast.

Nog meer inspiratie? Luister naar deze energieke en boeiende podcast, jouw portie positivisme voor vandaag!

Dankjewel Roland voor een doordacht en inspirerend gesprek in een prachtige stille omgeving!

Wil je meehelpen deze podcasts verder te verspreiden? Klik dan op de abonneren knop en mis zelf geen enkele aflevering of stuur dit mailtje door naar je vrienden. Wil je feedback geven? Die kan je achterlaten op de verschillende kanalen! Dankjewel.

#stappenmetstijn #studiostijn #bewustleiderschap #succes #inspiratie #leiderschap #ondernemen #energie #verandering #humor #kracht #ondernemerschap #innovatie #toevalbestaatniet

Join the discussion