#76 Marcia De Wachter: ‘Pas als het pijn doet, groei je.’

Start listening

#76 Marcia De Wachter. Zij was de eerste vrouwelijke vice-gouverneur van de Nationale Bank van België. Momenteel is ze voorzitter van de RvB van MedirectBank. Ze leidde een boeiend en inspirerend leven aan de top van de financiële wereld. Internationaal ontmoette ze wereldleiders zoals de toenmalige President van de Verenigde Staten Ronald Reagan of Francois Mitterand, oud-president van Frankrijk.

Samen spreken we over leiderschap en persoonlijke transformatie. Hoe leer je best dingen? Waarom is dat belangrijk? Hoe zit dat met de gendergelijkheid?

‘Mijn vader zei altijd dat ik evenveel kon als mijn broers. Dus ging ik iets doen wat de mannen deden. Economie.’

Communicatie loopt als een rode draad doorheen haar leven. Marcia was altijd de eerste van de klas en stuurde met grootste onderscheiding af aan verschillende universiteiten. Een nerdy?

‘Als je een nerdy bent en veel verstand maar je kan het niet communiceren, blijf je zitten met al je kennis. Zonde. Maak een geweldige elevatorpitch zodat mensen je verstaan en je kan laten zien wat je in je mars hebt.’

Blijven leren is een tweede rode draad. Marcia is het voorbeeld van de eeuwige student maar eentje met een ongekende dosis ambitie. Zo was ze opgevoed.

Marcia: ‘Als je iets wil leren, moet je uit je comfortzone komen. Dat doen pijn. Vreselijk. Pas als de pijn afneemt, krijg je plezier. Hoe lang dat duurt, weet je niet, maar het komt als je doorzet.’

Marcia startte haar carrière in een absolute mannenwereld. ‘Ik heb veel naijver gevoeld en afgunst. Dat merk ik veel minder onder vrouwen. Mannen waren destijds zeer hiërarchisch ingesteld en ze waren kopieën van zichzelf. Het was vaak heel erg eenzaam. Maar de tijden zijn veranderd, al ligt er nog veel werk op tafel.

Met al haar ervaring richte ze Brain@trust op een consultancy bureau gespecialiseerd in leiderschap, psychodynamics en gedragseconomie.

Wat waren haar successen en dalen? Hoe blijf je een actief leven leiden? Wat is goed leiderschap? Dat verneem je nu in deze persoonlijke en inspirerende podcast.

Dankjewel Marcia voor dit warm en authentiek gesprek.

#stappenmetstijn #studiostijn #bewustleiderschap #succes #inspiratie #leiderschap #ondernemen #energie #verandering #humor #kracht #ondernemerschap #innovatie #toevalbestaatniet

Wil je meehelpen deze podcasts verder te verspreiden? Klik dan op de abonneren knop en mis zelf geen enkele aflevering of stuur dit mailtje door naar je vrienden. Wil je feedback geven? Die kan je achterlaten op de verschillende kanalen! Dankjewel.

Join the discussion