#77: Theo De Beir: ‘Appreciatie en respect, daarmee ben je al halfweg.’

Start listening

#77 Theo De Beir, advocaat, bemiddelaar, onderhandelaar en docent. Waarom bemiddeling een absolute noodzaak is om onze maatschappij drastisch te veranderen? Theo geeft het antwoord. Hij studeerde o.a. aan de befaamde Harvard Universiteit en het Centre for Effective Dispute Resolution (CEDR) te Londen.

Sinds het begin van zijn professionele loopbaan ligt zijn focus op bemiddeling eerder dan op het gevecht bij juridische geschillen. Hij was één van de eersten die hiermee een unieke positie innam in de juridische wereld. Tegenwoordig brengt hij zijn wijsheden over aan de oude en nieuwe generatie via New Deal Acadamy, een opleidingsinstituut in onderhandelen en bemiddelen waarvan hij de oprichter en voorzitter is.

‘Luisteren is van essentieel belang. Appreciatie en respect zorgen er bijkomend voor dat je bemiddeling al voor 50% geslaagd is. Het is eenvoudig en toch voor velen moeilijk’.

Hoe kijkt Theo naar de huidige toch wel gepolariseerde omgeving? Wat heeft ertoe geleid dat Theo zich hier in specialiseerde? Wat waren zijn leerpunten in dit proces?

‘Natuurlijk lukt het me ook niet altijd om kalm en sereen te blijven. Professioneel wel maar als er een politieke invalshoek bij komt kijken, durf ik me wel al eens laten gaan. Ik ben ook maar een mens.’ verteld Theo al lachend.

Theo geeft zijn grootste levenslessen mee. Voor hem is dat authenticiteit, veeleer dan het deskundig beoefenen van onderhandelingstechnieken. Hoe hij dat doet en geleerd heeft? Dat verneem je nu in deze nieuwe boeiende en inspirerende podcast.

Dankjewel Theo voor dit bemiddelende en authentiek gesprek.

#stappenmetstijn #studiostijn #bewustleiderschap #succes #inspiratie #leiderschap #ondernemen #energie #verandering #humor #kracht #ondernemerschap #innovatie #toevalbestaatniet

Wil je meehelpen deze podcasts verder te verspreiden? Klik dan op de abonneren knop en mis zelf geen enkele aflevering of stuur dit mailtje door naar je vrienden. Wil je feedback geven? Die kan je achterlaten op de verschillende kanalen! Dankjewel.

Join the discussion