#78 Steven De Haes: ‘Ja, ik vertrouw op mijn intuïtie, maar niet alleen.’

Start listening

#78 Steven De Haes Decaan Antwerp Management School. Steven wil een nieuw soort leiderschap in de wereld zetten Wat bedoelt hij hiermee en hoe belichaamt hij dit zelf? Welke successen en dalen heeft hij doorgemaakt om tot deze nieuwe visie te komen? Welke veranderingen heeft dit voor hem, zijn familie en zijn werk teweeggebracht? We gaan op zoek naar de antwoorden. Welkom bij Studio Stijn.

4 jaar geleden werd Steven aangesteld als decaan van de Antwerp Management School waar hij al 21 jaar actief is. Verder is hij ook verbonden aan de Faculteit Bedrijfswetenschapen en Economie van de Universiteit Antwerpen als professor digitale strategie en bestuur.

‘De oude top-down management stijl heeft afgedaan, we moeten positieve en duurzame verandering realiseren vanuit verantwoordelijk en collectief leiderschap”, stelt Steven.

Niet alleen wil hij dit onderwijzen in de Antwerp Management School en zijn faculteit, maar bovenal wil hij dit zelf belichamen. Dat vraagt durf, moed en kwetsbaarheid.

‘Gesprekken voer ik vanuit openheid en eerlijkheid. Ik wil uit mijn eigen denkkader stappen. Luisteren en niet oordelen. Dat is de enige garantie op succesvol gesprek mét nuance’.

Steven ziet de wereld om zich heen drastisch veranderen. De polarisatie neemt toe.

‘Het is niet het gemakkelijkste om te zoeken naar nuance. Doch schuilt daarin de innovatie en vooruitgang en maakt dat net ons als mens uniek. Begrip en respect tonen voor elkaar.’

Als academicus is Steven bij uitstek bezig met cijfers en theorieën. Doch is hij een man van de praktijk en durft hij te vertrouwen op zijn gevoel.

‘Ja ik vertrouw op mijn intuïtie en mijn gevoel. Maar niet alleen. In die combinatie schuilt volgens mij een sterke kracht die je doorheen moeilijke tijden of beslissingen kan loodsen’.

Ook Steven kende zijn moeilijke momenten zowel op privé als persoonlijk vlak.

‘De ziekte van mijn vrouw verhoogde mijn veerkracht. Samen voerden we gesprekken tot op het bot. Veerkracht is blijven geloven dat de volgende stap je beter zal maken. Ook al zijn er soms twijfels.’

Steven vertelt openhartig over wat hem gelukkig maakt, Hoe hij moeilijke periodes heeft overwonnen en hoe dankbaarheid zijn leven beïnvloedt.

Luister mee naar naar het boeiende en inspirerende verhaal van Steven De Haes in deze nieuwe podcast.

#stappenmetstijn #studiostijn #bewustleiderschap #succes #inspiratie #leiderschap #ondernemen #energie #verandering #humor #kracht #ondernemerschap #innovatie #toevalbestaatniet

Wil je meehelpen deze podcasts verder te verspreiden? Klik dan op de abonneren knop en mis zelf geen enkele aflevering of stuur dit mailtje door naar je vrienden. Wil je feedback geven? Die kan je achterlaten op de verschillende kanalen! Dankjewel.

Join the discussion