#79 CEO Els Blaton: ‘Elke situatie, hoe pijnlijk ook, bevat een opportuniteit om iets goeds te doen’

Start listening

#79 Els Blaton, CEO van Corona Direct Verzekeringen en merk/filiaal van Belfius Insurance combineert hart en hoofd in een uitdagende functie. Niet alleen beleefde ze professioneel vele uitdagingen ook in haar privéleven kwam ze tegenslagen tegen. Toch straalt ze optimisme en positiviteit uit. Hoe houdt ze deze balans in evenwicht? Wat zijn voor haar de factoren om een energiek en ‘succesvol’ leven te leiden?

Els studeerde Fysica en startte haar carrière als IT’er in de bankensector. In een mannenwereld voelde ze zich als een vis in het water. Later groeide ze door tot CIO bij AXA, waarvoor ze verschillende malen werd genomineerd als CIO van het jaar. Ze schopte het tot CEO van Everis, een internationaal consultancybureau en is sinds 2019 CEO bij Corona Direct Verzekeringen.

‘Ik was de eerste vrouwelijke praeses. Dat was leuk. Maar pas op C-levelniveau realiseerde ik dat de spelregels toch niet voor iedereen hetzelfde zijn. Daar startte mijn pleidooi voor gender balance en een brede diversiteit’.

Perfectionisme is haar niet vreemd. De lat ligt hoog, in eerste instantie voor zichzelf. Uiteindelijk bracht de ziekte van haar man haar vele nieuwe inzichten.

‘Laat het ons een beetje gemakkelijker nemen. Af en toe stil staan, er zijn nog belangrijkere dingen in het leven dan werken. Je leert relativeren. 80% is ook goed genoeg’.

Els straalt gemoedelijkheid en rust uit. Een uiterst toegankelijke vrouw en CEO.

‘Vertrouwen is voor mij cruciaal. Iedereen krijgt vanaf de eerste ontmoeting 100% vertrouwen. Transparantie is van wezenlijk belang. Door op een slinkse wijze te handelen, schaad je het vertrouwen en is het moeilijk herstelbaar.’

Els vertelt openhartig over de uitdagende combinatie van werk en privé. Haar immer aanstekelijke positivisme is zowaar een inspiratie voor elkeen van ons.

Luister mee naar het boeiende en inspirerende verhaal van Els Blaton in deze nieuwe podcast.

#stappenmetstijn #studiostijn #bewustleiderschap #succes #inspiratie #leiderschap #ondernemen #energie #verandering #humor #kracht #ondernemerschap #innovatie #toevalbestaatniet

Wil je meehelpen deze podcasts verder te verspreiden? Klik dan op de abonneren knop en mis zelf geen enkele aflevering of stuur dit mailtje door naar je vrienden. Wil je feedback geven? Die kan je achterlaten op de verschillende kanalen! Dankjewel.

Join the discussion