#84 Steven Serneels: ‘Op de Tibetaanse hoogvlakte ontdekte ik wat het betekent om in flow te zijn’.

Start listening

#84 Steven Serneels Weer een waauwmoment! Een gesprek over de betekenis van geld. Wat doen we met ons geld? šŸ’° Waarom gebruiken we geld om meer geld te creĆ«ren en niet zozeer om anderen te helpen of de wereld een beetje beter en vrolijker te maken? Die vragen kwamen bij me op nadat ik onlangs de impressionante opera ‘Tristan en Isolde’ mocht aanschouwen in Antwerpen. Werkelijk subliem, een meer dan 5 uur durend spektakel waarin ik mezelf helemaal liet onderdompelen.

Het deed me vragen stellen over rijkdom en geld. Waarom investeren we zo weinig in cultuur aangezien het zo een ‘rijkdom’ aanreikt ? Wanneer je de inspanningen, het doorzettingsvermogen ziet van zangers, de muzikanten, in een opera, concert, theater… Wat zij het publiek geven. Dat is onbetaalbaar. Velen volgen hun passie, het ultieme verlangen om te excelleren, doch rijk, financieel gezien dan, worden ze er vaak niet van.  Waarom gaat er niet meer geld naar de creatieveling, naar zaken die er werkelijk toe doen en bovendien nog eens duurzaam zijn? Geld wordt zo vaak gebruik om alleen maar meer geld te maken… om wat mee te doen? 

In diezelfde week, dat noemt men dan de synchroniciteit van het leven, ontmoette ik Steven Serneels voor een podcast. Steven is Impact Investor, ondernemer en Social Business Angel. In zijn carriĆØre zag Steven hoe geld vaak niet de wereld en de mensheid dient maar enkel om meer geld te creĆ«ren. Dat sloot perfect aan bij mijn eerdere vragen.

Mede geĆÆnspireerd door zijn familie ging Steven op zoek naar antwoorden, in de Verenigde Staten, Londen en dichter bij huis, hoe geld een duurzamere en ‘rijkere’ samenleving tot stand kan brengen.

‘Geld is een middel. We moeten het inzetten met als doel de wereld een betere plek te maken. We dienen te stoppen om altijd maar meer geld te willen. We hebben zoveel en toch zijn er zo veel mensen ongelukkig.’
 

Hij verkocht zijn bedrijf en richtte onlangs mee Impact Finance Belgiƫ op. Hij verenigt mensen en fondsen om duurzame en waardevolle impact te creƫren voor mens en planeet. Een ware ondernemende filantroop. Zijn zoektocht bracht hem op vele boeiende paden, nu straalt Steven rust en vrede uit.
 

‘Op de Tibetaanse hoogvlakte ontdekte ik wat het betekent om in flow te zijn. Doch er zijn ook dagen dat ik kwaad of gefrustreerd kan zijn. Dat hoort er bij’.
 

In deze podcast gaan we op zoek naar zijn diepste drijfveren, zijn geloofsovertuigingen en hoe hij op deze manier van de wereld een betere plek tracht te maken. Luister mee naar zijn verhaal van vallen en opstaan om daar te geraken.
 

‘De achteruitgang van mijn moeder tijdens haar ziekteproces liet mij inzien hoe nietig, maar ook hoe groots wij kunnen zijn, en hoe belangrijk familie en vrienden zijn in het leven naast het uitbouwen van een professionele carriĆØre’.
 

Steven vertelt openhartig over zijn zoektocht en inspireert met zijn unieke kijk op geld en leven.

Laat je meeslepen in dit boeiende en inspirerende verhaal van Steven Serneels in podcast nummer 84.

Warme groeten

Stijn

hap #succes #inspiratie #leiderschap #ondernemen #energie #verandering #humor #kracht #ondernemerschap #innovatie #toevalbestaatniet #consciousness #leadership #personalgrowth

Do you want to help distribute these podcasts further? Then click on the subscribe button and don’t miss a single episode yourself or forward this email to your friends. Do you want to give feedback? You can leave it on the various channels! Thank you.

Join the discussion